EINDHOVEN - Tijdens een inval in een woonwagenkamp aan de Heezerweg in Eindhoven heeft de politie dinsdagochtend zes bewoners aangehouden.

Verder is een fors geldbedrag, een groot aantal exclusieve horloges en een emmer munitie met duizend patronen in beslag genomen. Dat heeft de politie laten weten.

De zes mannen werden kort na vijf uur in de ochtend in hun woning aangehouden. Bij drie van hen bestond het vermoeden dat ze in het bezit waren van een vuurwapen.

De andere drie werden opgepakt wegens drugs en het witwassen van geld. Bij de actie is een geldtelautomaat aangetroffen. Twee verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.

Verder werd een nepvuurwapen, twee auto's, een kilo hennep en materiaal wat gebruikt wordt voor een hennepkwekerij in beslag genomen.

Politiemensen

Aan de inval deden meer dan honderd politiemensen, medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst en gemeenteambtenaren mee.

Behalve de controle op wietplantages, mogelijke criminele activiteiten en wapens, werd ook gekeken naar illegale bouwwerken en belasting- en uitkeringsfraude.

Het woonwagenkamp telt negen huisnummers. De actie gebeurde in samenspraak met de taskforce georganiseerde criminaliteit in Brabant.

Inval woonwagenkamp Eindhoven