AMSTERDAM - De politie Amsterdam heeft maandagmiddag het lichaam gevonden van de al wekenlang vermiste wijnhandelaar Gijs Thio. Dat heeft een woordvoerder laten weten.

De verdwijning van de 40-jarige Thio leidde tot veel roering in de hoofdstad. Vrienden zetten alle mogelijke middelen in om een spoor van de man te vinden. Zij vroegen onder meer aandacht voor de zaak via social media op internet en flyers en posters die zij in grote aantallen door Amsterdam verspreidden.

De politie kreeg iets na vijf uur de melding van een lichaam dat in het Oosterdok dreef. De overledene werd in de loop van maandagavond geïdentificeerd.

De politie gaat dinsdag sectie op het lichaam verrichten om de doodsoorzaak vast te kunnen stellen. Op dit moment gaat de politie echter niet uit van een misdrijf. De nabestaanden zijn in kennis gesteld van de vondst.

De overleden wijnhandelaar verdween in de vroege ochtend van zaterdag 26 februari. Sindsdien ontbrak elk spoor van de man. Grootschalige zoekacties op het water en vanuit helikopters leverden niets op. De zaak kwam onlangs aan bod in het programma Opsporing Verzocht.