TERHEIJDEN - De snelweg A59 tussen knooppunt Zonzeel en Terheijden is naar verwachting nog uren dicht door een tankwagen die rond kwart voor elf kantelde. Ook een ongeluk op de A1 zorgt  voor problemen. De tankwagen op de A59 blokkeert de volledige rijbaan in de richting van Waalwijk.

Vanwege herstel van de vangrail in de middenberm is ook één rijbaan in westelijke richting dicht.

Dat heeft de politie gemeld.

Door nog onbekende oorzaak verloor de chauffeur de macht over het stuur en raakte in de berm. Toen hij tegenstuurde kantelde de tankwagen.

De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Caradol

De politie ging er eerst van uit dat de tankwagen leeg was maar later bleken twee compartimenten gevuld met de vloeistof caradol. De vloeistof moet worden overgepompt.

De politie hoopt dat alle bergingswerkzaamheden voor de avondspits zijn afgerond.

Voor het verkeer richting Waalwijk is een omleiding ingesteld via de A16, A58 en A27.

A1

Ook op de A1 is ter hoogte van Baarn een zwaar ongeluk gebeurd. Door een botsing waarbij vijf auto's zijn betrokken is maandag de hele rijbaan van de A1 richting Amsterdam dicht geweest. Acht mensen zijn naar ziekenhuizen gebracht, van wie er twee zeer slecht aan toe zijn.

De drie auto's en het bestelbusje reden tussen de twee vrachtwagens in. De achterste vrachtwagen reed door nog onbekende oorzaak op het bestelbusje en de auto's in, waardoor een kop-staartbotsing ontstond.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat liet in de loop van maandagavond weten dat de weg weer is vrijgegeven.