LISSE - De Keukenhof in Lisse heeft de eerste vier dagen dat het park open was ongeveer 25.000 bezoekers getrokken. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar en in 2009, zei een woordvoerder zondag. Het park opende donderdag de poorten.

In het park staan nu krokussen, narcissen en vroege tulpen in volle bloei. Tussen nu en twee weken komen daar de hyacinten bij en half april ook de langstelige tulpen.

Volgens de woordvoerder trekt het toerisme weer aan doordat de economische situatie verbetert. Buitenlandse toeristen maken 75 tot 80 procent uit van het aantal bezoekers.

De afgelopen dagen lieten vooral de toeristen uit Duitsland, Rusland en het Verre Oosten zich zien. De Keukenhof heeft dit jaar het Duitse thema ''Duitsland, Land van Dichters en Denkers''.

Opvallend meer

Volgens de woordvoerder zijn er opvallend meer Duitsers dan vorig jaar. Het toerisme uit Rusland en landen als China, Thaland en Taiwan zit al twee jaar in de lift.

De Duitse presidentsvrouw Bettina Wulff opende woensdag de 62e editie. Op de jaarlijkse bloemententoonstelling is onder andere een mozaïek van de Brandenburger Tor in Berlijn te zien, opgebouwd uit meer dan 100.000 bloembollen. Bij de echte poort in de Duitse hoofdstad zijn 25.000 tulpen geplant.

Walk of Fame

De wandelroute 'walk of fame' in de Keukenhof is gewijd aan Duitse beroemdheden, zoals de gebroeders Grimm.

De tentoonstelling 'Nederland-Duitsland 1-1 Experience' toont bezoekers met foto's en films de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Duitsland, met aandacht voor onder meer de voetbalduels en het Nederlandse koningshuis.