AMSTERDAM - Een man is zondagochtend van de negende verdieping van een flat in Amsterdam-Zuidoost gevallen of gesprongen.

Dat gebeurde toen de politie in zijn woning was. De man heeft het incident overleefd en is inmiddels buiten levensgevaar. Dat liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie weten.

De politie kreeg 's ochtends vroeg een melding van geluidsoverlast in het appartement in de flat Geldershoofd.

Toen agenten aanbelden en er niet werd opengedaan, gingen zij de woning binnen. De man viel of sprong vervolgens van het balkon. Onduidelijk is nog hoe dat kon gebeuren.

De zegsvrouw van justitie kon nog niet veel zeggen over de identiteit van het slachtoffer. Vermoedelijk is de man van Ghanese afkomst.

Onrust

De afgelopen jaren kwam het meerdere malen voor dat personen op de vlucht voor de politie van flats in Zuidoost vielen. Dat leidde toen tot onrust in de wijk.

Zo viel de politie in mei 2009 meerdere flatwoningen in het stadsdeel binnen tijdens een onderzoek naar een Nigeriaanse drugsbende. Vier verdachten probeerden via de balkons te ontsnappen en vielen naar beneden. Eén man overleed, de drie anderen raakten gewond.

Relletjes

Bij een politie-inval in oktober 2007 viel ook een man van een balkon. De 34-jarige Ghanees kwam om. Een demonstratie tegen het politieoptreden liep destijds uit op relletjes.

Volgens een woordvoerster van de politie was het zondag vooralsnog rustig in Amsterdam-Zuidoost.