HAARLEM - Er is niemand strafrechtelijk verantwoordelijk voor het ongeval dat 29 juli vorig jaar op het circuit van Zandvoort het leven kostte van een 51-jarige coureur uit Jistrum.

Het ongeluk was te wijten aan een technisch mankement aan zijn raceauto, zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem vrijdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer reed in een open raceauto op het circuit. De wagen vloog plotseling in brand. De bestuurder kon er niet op tijd uitkomen en kwam ter plaatse om het leven.

Het slachtoffer was geen professionele coureur. Op de bewuste dag was er op het circuit een zogeheten 'experiencedag'. Particulieren konden daarbij kennismaken met de racesport.

Uitgebreid onderzoek

Zowel de politie als de nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) deed uitgebreid onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De laatste organisatie heeft bij betrokken partijen diverse situaties aangetroffen, die voor verbetering vatbaar zijn.

Zij heeft de gemeente Zandvoort als toezichthouder hiervan op de hoogte gesteld om vergelijkbare ongelukken in de toekomst te voorkomen.