ZUIDBROEK - De politie heeft zaterdagavond in Zuidbroek een 24-jarige automobilist uit Bellingwolde aangehouden na een dollemansrit waarbij hij een meisje van veertien had aangereden.

De man was onder invloed van alcohol. Dat maakte de politie in Groningen zondag bekend.

De agressieve rijder had eerder op de dag al een aanrijding veroorzaakt op een verkeersplein bij de Friese plaats Joure. Ondanks de veroorzaakte schade aan een betonblok, ging de man er vandoor.

Groningse agenten kwamen hem langs de snelweg bij Hoogezand op het spoor. De Bellingwolder ging er met een snelheid van 190 kilometer per uur vandoor toen hij de agenten opmerkte. Tijdens de dollemansrit haalde hij verscheidene auto’s in via de vluchtstrook.

Zuidbroek

De achtervolging kwam in Zuidbroek tot een einde, nadat de automobilist het meisje aanreed en uit zijn auto vluchtte. Op aanwijzing van omstanders werd de man in een sloot gevonden.

Het meisje is met een zware hersenschudding en beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte bleek 1,65 promille alcohol in zijn bloed te hebben en moest zijn rijbewijs inleveren. Hij zit vast.