AMSTERDAM - Een tot nu toe onbekend gebleven verdachte in de Amsterdamse zedenzaak blijkt te zijn overleden.

De Britse man is onlangs overleden aan een hartaanval, zo melden bronnen rond het onderzoek naar de grootschalige zedenzaak rond hoofdverdachte Robert M. dinsdag aan stadszender AT5.

De politie kwam de man op het spoor door beelden op de computer van M. Hij zou samen met M. diens oppaskinderen hebben misbruikt.

Vorige week werd bekend dat een andere medeverdachte, een 50-jarige Brabander die eveneens via M's computer werd opgespoord, na zijn vrijlating zelfmoord heeft gepleegd.

Vast

Bekend is dat naast M. ook zijn echtgenoot Richard van O. nog vastzit. Medeverdachte Edwin R. kwam onlangs op voorwaarden vrij omdat hij niet langer wordt verdacht van het misbruiken van minderjarigen.

Justitie verdenkt de 39-jarige Zaandammer wel ervan seksuele handelingen met zichzelf te hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen.

Bekend

M. heeft bekend dat hij zelf 83 kinderen heeft misbruikt. Donderdag is in de rechtbank in Amsterdam de eerste zitting in de zedenzaak, die in december vorig jaar aan het licht kwam. De verdachte kwam met de kinderen in contact op de Amsterdamse crèches waar hij werkte en tijdens zijn werk als kinderoppas.

Alles over de Amsterdamse zedenzaak.