AMSTERDAM - Door een ongeval met een carnavalswagen is zondagochtend in Roosendaal een man om het leven gekomen.

De man probeerde via het verbindingsdeel tussen trekker en aanhanger op de rijdende praalwagen te klimmen toen hij uitgleed of viel.

Hij kwam onder de wielen terecht en overleed ter plaatse. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Prinsenwagen

De carnavalswagen deed nog niet mee aan een optocht. Het gevaarte was vanuit een loods op weg naar Essen, over de grens in België, waar het zondagmiddag tijdens een optocht als prinsenwagen zou dienen.

De man liep mee om het verkeer te regelen. Toen hij op een rustig moment op de Willem Dreesweg op de wagen wilde klimmen, gebeurde het ongeluk.

Traumahelikopter

De bemanning van een gewaarschuwde traumahelikopter kon niets meer uitrichten. De bestuurder en overige begeleiders van de wagen waren erg geëmotioneerd. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal reageerde geschokt op het incident.

'' Ons carnavalsfeest is ruw verstoord door dit afschuwelijke ongeluk. Hiermee krijgt carnaval 2011 een zwarte rand. Ik wens de directe nabestaanden maar natuurlijk ook de leden van carnavalsvereniging de Kaaipuiten alle sterkte bij de verwerking van dit grote verlies", aldus Niederer zondag.

Derde prijs

Het carnaval in Roosendaal gaat gewoon door, liet een woordvoerder van de gemeente weten. De grote jaarlijkse optocht werd zaterdag gehouden. De bewuste carnavalswagen won die dag de derde prijs.

Burgemeester Niederer overweegt de Kaaipuiten maandag te bezoeken, als daar behoefte aan is.

Bekijk lezersfoto's van het carnaval op NUfoto.nl