UTRECHT - De onderzoeksrechter in Utrecht heeft vrijdag het voorarrest van de partner van de dinsdag levenloos gevonden miljonairsdochter Sandra Hazeleger met twee weken verlengd.

Dat zei de advocaat van de verdachte, Willem-Jan Ausma, vrijdag direct na de voorgeleiding van zijn cliënt. Politie en justitie verdenken de man ervan verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vriendin.

De politie vond het lichaam van de 45-jarige vrouw op aanwijzing van de verdachte in de bossen rond Woudenberg. Sandra Hazeleger werd sinds zaterdag vermist, vlak nadat ze met haar gezin zou zijn teruggekeerd van vakantie. Aanvankelijk werd vermoed dat ze was ontvoerd.

De familie Hazeleger staat in de Quote-500, de lijst met rijkste Nederlanders van het gelijknamige tijdschrift. De Hazelegers verdienden hun kapitaal in de wegenbouw en met de handel in vastgoed.

Soesterberg

Dinsdag is onderzoek gedaan op het terrein waar het lichaam van Sandra Hazeleger werd gevonden. Ook werd de bungalow in Soesterberg waar het stel tijdelijk verbleef, grondig doorzocht op aanwijzingen over het misdrijf.

Het Openbaar Ministerie en advocaat Ausma willen nu nog niet verder ingaan op de zaak.