AMSTERDAM - Verschillende spelers van FC Utrecht hebben klappen gekregen van supporters van FC Twente na het verloren bekerduel van woensdagavond tegen de ploeg uit Enschede.

Dat heeft een woordvoerder van FC Utrecht bevestigd. Khalid Sinouh, de reservedoelman van Utrecht, spreekt op Twitter over een schande.

De Domstedelingen dienen een klacht in tegen FC Twente bij de KNVB en gaan kijken naar de mogelijkheden om de daders aan te klagen.

Vorstermans

Met name Ismo Vorstermans moest het ontgelden. Ook  Adam Sarota en Frank Demouge moesten wegvluchten voor Twente-fans.

Het trio zat niet bij de wedstrijdselectie voor het halve finaleduel, maar was wel aanwezig in Enschede. Ze zouden door een groep van zo'n 150 personen zijn belaagd toen ze op weg waren naar hun auto's.

''We liepen met zijn vieren terug naar de auto om naar huis te rijden, toen we een soort van supportershome passeerden'', vertelt de geschrokken Sarota donderdag op de site van zijn zaakwaarnemer. ''Daar stonden twee groepen iets uit elkaar. Wij moesten er dus wel tussendoor lopen.''

Chaos

''Toen we zo'n beetje in het midden waren, werd er plotseling geroepen dat er Utrechters waren. Toen brak de chaos los. Er werd getrokken, geduwd en gescholden. We hebben het op een lopen gezet. Het was compleet onoverzichtelijk wat er gebeurde, maar we zagen wel dat er gevochten werd. We zijn naar de hoofdingang van het stadion gerend, waar bewaking stond. Daar merkten we dat we Ismo kwijt waren.''

''Een kwartier later konden we alsnog bij onze auto komen en troffen we Ismo weer. We hadden geprobeerd hem te bellen, maar dat lukte niet. Zijn telefoon is tijdens de vechtpartij gestolen of hij is hem verloren. We zijn direct ingestapt en zijn weggereden. Met Ismo. Hij had een aardige bult op zijn hoofd en was aangeslagen. Dat waren we allemaal.''

De Australiër heeft niet het idee dat de supporters wisten dat het voetballers betrof. ''Ik denk niet dat ze ons hebben herkend als spelers. Er werd geroepen dat er Utrechters liepen, dus ga ik ervan uit dat zij aan fans van ons dachten. Maar beangstigend was het.''

Niet normaal

Een woordvoerder van FC Utrecht zegt in een reactie het niet normaal te vinden dat spelers die een wedstrjid van hun club bezoeken ver van het stadion vandaan moeten parkeren. Ook doen de FC Utrecht-spelers aangifte bij de politie.

FC Twente laat weten dat het het voorval aan het onderzoeken is. De club wil nog niet reageren op de klacht die FC Utrecht gaat indienen.