AMSTERDAM - De 37-jarige Pascal G., naar wie de Friese politie op zoek is in verband met een ernstig zedenmisdrijf, heeft vanuit Thailand contact opgenomen met NU.nl.

G., aan wie in januari aandacht werd besteed in het programma Opsporing Verzocht, zou in 2001 een toen elfjarig meisje hebben misbruikt, dat daardoor zwanger raakte. Het meisje beviel in 2002 van een kind.

G. vluchtte naar Thailand, waar hij zich zou hebben toegelegd op oplichting via internet. Ondanks meerdere pogingen slaagden de politie en Interpol er tot dusverre niet in om G. aan te houden.

'Vies spelletje'

Vanuit zijn Thaise verblijfplaats zegt G. tegen NU.nl dat politie en justitie volgens hem "een vies spelletje" spelen. "Ik ben bereid op alle mogelijke manieren mee te werken aan het onderzoek, maar het enige dat ze willen is: mijn woonadres. Daar werk ik niet aan mee. Mijn gezin in Thailand hoeft hier niet de dupe van worden."

Volgens G. is de verdenking een wraakactie van zijn Nederlandse ex-vrouw. "Toen onze relatie stukliep heeft ze gezworen dat ze mij kapot zou maken. Dat doet ze door telkens opnieuw leugens te verkondigen. Ik heb haar dochter nooit met één vinger aangeraakt."Pascal G. in Opsporing Verzocht

DNA-onderzoek

G. heeft aangeboden mee te werken aan een dna-onderzoek op een neutrale plek in Thailand, zoals in een ziekenhuis of bij een advocaat. "Maar de politie zegt: 'We doen het volgens onze regels.' En dat betekent dat ze mijn huidige adres willen weten en dat het bij mij thuis moet gebeuren. Ik heb een Thaise vrouw, en twee jonge kinderen, die wil ik hier niet bij betrekken, die hebben hier niets mee te maken."

'Mooie verhalen'

Woordvoerder Anne van der Meer van de politie Friesland zegt in een reactie dat G. niet alleen wordt gezocht voor zijn dna in verband met de verkrachting, maar ook om verdenking van oplichting. "Als we hem vinden gaan we hem aanhouden, want we hebben een aantal vragen voor meneer."

G. staat internationaal geregistreerd. "Hij waant zich misschien veilig, maar we zullen niet rusten voor we hem hebben, we zullen er alles aan doen om hem naar Nederland te krijgen. We kennen meneer G. langer dan vandaag, hij heeft mooie verhalen, maar daar trappen wij niet in."

Meer over het telefoongesprek staat hier