AMSTERDAM - De nieuwbouw van het Stedelijk Museum gaat dit jaar in elk geval nog niet open. 

Dat heeft directeur Ann Goldstein gezegd in de Volkskrant van vrijdag. Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe deel van het museum wordt geopend, aldus een woordvoerder van de gemeente Amsterdam.

De bouw van het nieuwe gedeelte ligt sinds een maand stil, nu bouwbedrijf Midreth failliet is gegaan. Het is nog niet duidelijk wie de klus overneemt. De gemeente werkt ''aan een spoedige en verantwoorde hervatting van de bouw'', aldus de woordvoerder van wethouder Carolien Gehrels (cultuur).

De wethouder informeert de gemeenteraad volgende week donderdag over de kwestie. ''Dan verwachten wij meer te kunnen zeggen over de gevolgen van het faillissement voor onder meer de planning en de kosten'', aldus de zegsman.

Tijdelijk geopend

Wel wordt 2 maart het historische, gerenoveerde deel van het museum tijdelijk geopend voor de tentoonstelling Temporary Stedelijk 2. Dan wordt de collectie moderne en hedendaagse kunst getoond met ''de publiekslievelingen zoals Mondriaan, Matisse en Malevitsj'', aldus een woordvoerster van het museum.

Vorig jaar was dit deel ook tijdelijk open. Vanaf 3 maart is de tentoonstelling toegankelijk voor het publiek. Het is niet bekend hoelang de expositie dan te zien zal zijn.