AMSTERDAM - Oud-bestuursvoorzitter van Hogeschool Inholland Geert Dales hoeft niets meer te ontvangen van zijn vertrekregeling zodra hij een nieuwe baan heeft gevonden.

In het televisieprogramma EenVandaag zegt Dales zaterdag dat hij het geld helemaal niet wil.

Dales stelt dat hij nu echter in een situatie zit waarin hij genoodzaakt is gebruik te maken van de regeling. "Ik wil de handen uit de mouwen steken en zo snel mogelijk weer aan het werk."

Inholland kwam de afgelopen tijd onder vuur komen te liggen nadat bleek dat de hogeschool in een aantal gevallen te gemakkelijk diploma's had verstrekt aan langstudeerders. De affaire kostte Dales afgelopen najaar de kop.

Hij kreeg volgens de hogeschool een 'sobere' vertrekregeling. Later bleek echter dat hij zijn salaris tot oktober dit jaar krijgt uitbetaald. Dales kreeg meer dan 180 duizend euro per jaar.

Inleveren

Staatssecretaris van Onderwijs Halbe Zijlstra gaf in november aan dat Dales volgens hem honderdduizend euro van zijn ontslagvergoeding moet inleveren. Hij zou slechts recht hebben op tachtigduizend euro.

Deze week werd overigens bekend dat bij Inholland in Diemen studenten hebben gefraudeerd met tentamens. Dales vreest dat nog één zo'n publiciteitsgolf het einde van Inholland betekent. "En dat gaat mij zeer aan het hart."