ROTTERDAM - Een arrestatieteam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een Colombiaanse drugsverdachte aangehouden, nadat de auto waarin hij zat met grote vaart op een vangrail op de A58 bij Ulvenhout was gebotst.

Door dit fatale ongeluk kwam een andere passagier om het leven, meldde het Openbaar Ministerie vrijdag.

De man uit Colombia (34) werd ingerekend, maar een 47-jarige Venezolaan die als vermoedelijke handlanger gold, raakte zwaargewond en bezweek de volgende nacht aan zijn verwondingen.

De bestuurder en een vierde inzittende van de verongelukte auto wisten na het ongeluk te ontsnappen.

De arrestatie werd gedaan in verband met een groot drugsonderzoek. De douane en nationale recherche wisten in de Rotterdamse haven namelijk 145 kilo cocaïne te onderscheppen.

Deze partij harddrugs werd getraceerd in een container afkomstig uit Peru. De drugs waren verborgen in de haspel van een lier en hebben volgens justitie een waarde van circa 5 miljoen euro.

Spijkenisse

Rechercheurs volgden de container toen deze vorige week vrijdag werd afgeleverd in Spijkenisse. De lier werd daar uit de container gehaald en dinsdag naar een loods in Rucphen gebracht. Toen greep de nationale recherche in.

In totaal werden dinsdag drie mannen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij dit transport. Een van hen is de huurder van de loods in Rucphen, een 54-jarige man uit Hoeve. Behalve de Colombiaan werd een 57-jarige Rotterdammer in de boeien geslagen.

Verongelukte Audi S8

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten en de loods in Rucphen zijn vervolgens laptops, mobiele telefoons, documenten en een auto in beslag genomen. Ook de verongelukte Audi S8 met vervalste kentekenplaten is ingevorderd, laat het OM weten.

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter met het verzoek hun voorarrest te verlengen. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit.