DEN BOSCH - Het gerechtshof in Den Bosch begint donderdagochtend met de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak tegen de Bossche zwemschoolhouder Benno L., verdacht van jarenlange ontucht met tientallen zwakbegaafde meisjes.

Het hoger beroep is ingesteld door het Openbaar Ministerie, dat uit is op een gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging.

De rechtbank legde tbs vorig jaar niet op en veroordeelde de 60-jarige zwemleraar tot zeven jaar celstraf. De inhoudelijke behandeling duurde destijds zeven dagen.

Psycholoog

Het hof heeft tot dusver één zittingsdag ingepland maar komt donderdag waarschijnlijk niet tot een afronding omdat er nog wordt gewacht op een herbeoordeling van het werk van de psycholoog en psychiater die destijds concludeerden dat behandeling van Benno L. niet nodig is.

Donderdag worden de vele beschuldigingen behandeld. Ook wordt op verzoek van de raadsman een dvd getoond met een opname van de persconferentie die politie en justitie na de aanhouding van de zwemschoolhouder hebben gegeven.

Met de beelden wil de advocaat zijn oude stelling onderbouwen dat Benno L. onmogelijk een eerlijk proces kan krijgen omdat hij al vooraf was veroordeeld.