BREDA - Een 47-jarige verdachte met niet nader genoemde buitenlandse identiteit is in de nacht van dinsdag op woensdag overleden nadat hij en een medeverdachte op de A58 op de vlucht waren geslagen voor een arrestatieteam en met hoge snelheid tegen de vangrail botsten.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dat woensdag gemeld. De medeverdachte van eveneens buitenlandse afkomst raakte lichtgewond.

De Audi met daarin twee mannen werd op de A58 gezien en gevolgd door een arrestatieteam van het Korps landelijke politiediensten, aldus een verklaring woensdag. De inzittenden waren verdachte in een rechercheonderzoek van het KLPD.

Arrestatieteam

De politie ontkende dinsdagavond nog dat er sprake was van een achtervolging maar moest woensdag desgevraagd erkennen dat het arrestatieteam betrokken was. De leden van het arrestatieteam verleenden assistentie bij de hulpverlening na het ongeval op de snelweg bij Ulvenhout, blijkt uit een foto die circuleert op internet.

Nog voor een aanhouding mogelijk was sloeg de auto op de vlucht en verdween uit zicht. Het arrestatieteam hoorde later over het ongeval. Toen de leden op de plek van het ongeval arriveerden waren hulpverleners ook al ter plekke.

De politie Midden en West Brabant doet het onderzoek naar de precieze toedracht.