RIJSWIJK - De Accres Tandartspraktijken in Purmerend, Den Helder en Medemblik blijven langer dicht. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft het bevel tot sluiten verlengd, zo liet een woordvoerster van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) woensdag weten.

Drie vestigingen van Accres en twee individuele praktijken in dezelfde panden werden vorige week gesloten, omdat er volgens de IGZ ''grote tekortkomingen zijn die een ernstig gevaar opleveren voor de patiëntveiligheid''.

In geen van de praktijken was een goede scheiding aangebracht tussen vuile en schone spullen in de ruimte voor reiniging, desinfectie en sterilisatie van instrumenten.

Verantwoordelijk

De minister hoefde alleen het bevel voor de drie vestigingen te verlengen. De IGZ is zelf verantwoordelijk voor het sluiten van de individuele praktijken, De Purmer A.W. van Veen in Purmerend en Accres P.T.J. Bakker in Medemblik.

De IGZ controleert vrijdag opnieuw bij de vestigingen in Medemblik en Den Helder. Volgens directeur Pieter Smits van Accres is alles daar inmiddels weer in orde. De vestiging in Purmerend wordt over twee weken geïnspecteerd. Smits verwacht daags na de controles weer open te kunnen.