AMSTERDAM - Het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB wil het slachtoffer van een ongeluk met een metro op station Lelylaan niet de beveiligingsbeelden van het ongeval op 19 november 2010 geven. Dat zegt de advocaat van de 14-jarige jongen woensdag in De Telegraaf.

“Ik begrijp de houding van het GVB niet. Temeer omdat de verzekeringsmaatschappij wel een CD-rom met de beelden heeft ontvangen”, aldus de advocaat tegen de krant.

Het GVB laat in een reactie aan NU.nl weten niet in te gaan op deze specifieke gebeurtenis omdat de zaak nog loopt. Een woordvoerster van het vervoersbedrijf zegt dat camerabeelden echter nooit aan derden worden gegeven. "Maar de beelden kunnen op verzoek altijd worden bekeken bij ons op kantoor", aldus de zegsvrouw.

Het slachtoffer kwam in november vorig jaar bij het metrostation Cornelis Lelylaan in Amsterdam onder het oog van diverse getuigen onder een metro terecht. De jongen raakte daarbij zeer ernstig gewond.

De politie vertelde destijds dat de scholier meeliep met de metrotrein waarin enkele van zijn klasgenoten zaten. Hij tikte op het raam en verloor daarbij waarschijnlijk zijn evenwicht. Hij viel tussen het perron en de trein in.

Ongeluk station Lelylaan