OSS - De Nederlandse en Belgische politie hebben dinsdagochtend vanaf vijf uur een groot aantal invallen gedaan in panden in Oss, Eindhoven, Knokke en Antwerpen in verband met een omvangrijke drugszaak.

Een zegsman van de politie heeft een bericht daarover van Omroep Brabant bevestigd. Bij de invallen zijn vier hoofdverdachten aangehouden uit Oss, Waalwijk en België.

Zij worden verdacht van grootschalige handel in synthetische drugs zoals amfetamine. De handel vond vooral binnen Nederland plaats. In totaal zijn al tientallen kilo's amfetamine in beslag genomen.

De invallen vonden plaats in 23 panden. Aan de politieactie vond een onderzoek van anderhalf jaar plaats waarbij 150 Nederlandse en vijftig Belgische rechercheurs betrokken zijn. De actie richt zich niet alleen tegen de handel in drugs, maar ook op het witwassen van geld dat is verdiend met deze handel.

De afgelopen anderhalf jaar zijn er al meerdere verdachten aangehouden in de zaak. Hun verklaringen hebben mede geleid tot de enorme inval dinsdagochtend, aldus de woordvoerder. Het onderzoek in de 23 woningen en bedrijfspanden gaat nog zeker enkele uren duren.

De politie kan verder in het kader van het onderzoek nog niets zeggen over de totale omvang van de handel. Naar verwachting worden er op korte termijn nog meer aanhoudingen in de zaak gedaan.