AMSTERDAM - In het Gelderse Aalten heeft maandag een gewapende overval plaatsgevonden op een drogisterij aan de Bredevoortsestraatweg. Daarbij werd een personeelslid van de zaak enige tijd vastgehouden.

Rond 18.30 uur was de gijzeling voorbij. De politie meldt dat er een verdachte is aangehouden. De medewerkster die in het pand werd vastgehouden is ongedeerd.

Wat de exacte toedracht is, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat een 33-jarige man uit de gemeente Aalten in een drogisterij, de Trekpleister, ''een vrouw onder dwang heeft opgehouden’’, zoals de politie het later op een persconferentie omschreef.

De man maakte een verwarde indruk, is een bekende van de politie en heeft zich uiteindelijk overgegeven aan de politie. Hem wordt wederrechtelijke vrijheidsberoving ten laste gelegd.

Ongedeerd

De medewerkster van de drogist bleef ongedeerd. De politie wilde niet zeggen of er tijdens het incident meer medewerkers of klanten in het pand aan de Bredevoortsestraatweg in het centrum aanwezig waren.

Het incident voltrok zich in de namiddag. De politie kreeg om ongeveer half vijf een melding van een incident in de Trekpleister.

Het werd snel duidelijk dat een medewerkster tegen haar wil en onder dwang van een wapen werd vastgehouden. De politie sloot het centrum af en omsingelde de winkel met tientallen agenten in kogelvrije vesten. Een helikopter vloog boven het centrum van het ruim 27.000 inwoners tellende plaatsje.

Wapen

De politie wilde niet zeggen wat voor een wapen de man bij zich had en of het is gebruikt. De politie noemt het geen gijzeling, ''omdat er niet om geld gevraagd is’’.

Inmiddels is er opvang geregeld voor mensen die op een of andere manier betrokken of getuige zijn geweest van het incident. Daarvan maken ongeveer vijftien tot 25 mensen gebruik, zo zei een politiewoordvoerder.

Volg berichten over de overval op Twitter via NUlive
.