AMSTERDAM - De Hogeschool van Amsterdam (HvA) wil in discussie over de docent die geen handen van vrouwen meer wil schudden. ''Wij willen onze kop niet in het zand steken en hem zomaar ontslaan.

We organiseren daarom op korte termijn een reeks gesprekken en debatten binnen de hogeschool over dit thema'', liet een woordvoerder maandag weten.

Vorige week ontstond ophef toen bleek dat de docent bedrijfseconomie wegens zijn islamitische geloof vrouwen geen hand wil geven.

Het college van bestuur van de HvA liet weten hier geen bezwaar tegen te hebben, onder meer omdat de man dames met een buiging begroet. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan noemde het echter een onwenselijke situatie.

De gesprekken zullen zowel in kleine als grote groepen plaatshebben, aldus de woordvoerder. ,,We weten niet waar dat uiteindelijk toe zal leiden.''

PVV

De PVV zegt maandag verbaasd te zijn over het besluit van de HvA. Wel is de PVV nieuwsgierig naar de insteek van de debatten. Daarom heeft de partij een verzoek voor een uitnodiging naar de HvA gestuurd.