BLERICK - De politie is op zoek naar mensen die de dode vrouw kennen die vrijdag op een talud naast de A67 in Blerick bij Venlo werd gevonden. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zaterdag in opdracht van de hoofdofficier van justitie in Roermond.

Het KLPD heeft een foto van de vrouw vrijgegeven en een kaart van de vindplaats. De vrouw werd langs de A67 richting Eindhoven gevonden ter hoogte van hectometerpaal 67,6. Dat is in de buurt van het klaverblad Zaarderheiken.

Het gaat om een tengere, slanke vrouw met donker haar tot op de schouders. Ze is 1,60 meter lang. Haar leeftijd is onbekend. Zaterdag werd sectie op het lichaam verricht.

De politie denkt dat de vrouw er enkele dagen heeft gelegen voordat een wandelaar het ontzielde lichaam vrijdagmiddag vond. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf en heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet.

Agenten hebben zaterdagochtend het gebied rond de vindplaats uitgekamd. De politie wil niet zeggen of er iets is gevonden.

Getuigen

De politie zoekt ook getuigen die de afgelopen dagen of nachten mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving waar de vrouw is gevonden. Mensen kunnen bellen met de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

De foto van de vrouw zal te zien op de website vermistepersonen.info.