AMSTERDAM - De openbare bibliotheek in het centrum van Rotterdam is zaterdagmiddag ontruimd geweest nadat er bij de politie een anonieme melding werd gedaan dat er een handgranaat in het gebouw zou ontploffen. Dat meldt een woordvoerster van de politie tegenover NU.nl

Rond half vijf werd na onderzoek met speurhonden in het gebouw duidelijk dat het om een loos alarm ging.

De politie heeft behalve bibliotheek ook enkele naastgelegen marktkramen ontruimd en de omgeving  van het gebouw aan de Hoogstraat, een drukke winkelstraat, afgezet. Er waren in de bibliotheek zo'n driehonderd mensen aanwezig.

In het anonieme telefoontje aan de politie Rotterdam Rijnmond werd het signalement gegeven van twee mannen die de handgranaat zouden hebben geplaatst. De politie heeft de mannen niet aangetroffen.

Ten tijde van de melding, rond 15.00u, was er in de bibliotheek een debat bezig tussen onder anderen hoofdofficier van Justitie Henk Korvinus en enkele rechtsgeleerden.

Volgens de regionale omroep RTV Rijnmond zag een medewerker van de bibliotheek mensen met vuurwapens in het gebouw lopen. Bij de politie is daarvan echter geen melding gedaan.