DEN HAAG - De laatste militair heeft de Afghaanse provincie Uruzgan verlaten. Het ministerie van Defensie heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Sergeant David Goede, logistiek planner, was de laatste die Kamp Holland achter zich liet. Hij was tot het laatste moment bezig met het transport van materieel naar Nederland.

Met het vertrek van de laatste militair komt een einde aan een Nederlandse missie waarvoor in maart 2006 de eerste manschappen het gebied betraden.

In Uruzgan is nu nog een aantal medewerkers van andere ministeries aanwezig om de laatste taken af te ronden.

Materieel

Sinds juli vorig jaar is een groep militairen bezig met het transport van het materieel. Op Kamp Holland ging het om 24 mannen en vrouwen die zorgden voor vervoer van containers en voertuigen via de weg en waardevol militair materieel via helikopters en vliegtuigen.

Ruim tachtig personen blijven nog tot april op het vliegveld van Kandahar waar ze het transport naar Nederland coördineren. Een deel van hen gaat vervolgens naar de noordelijke provincie Kunduz waar Nederland vanaf mei deelneemt aan een missie voor het opleiden van Afghaanse agenten.