DEN BOSCH - Het hoger beroep in de strafzaak tegen de Bossche zwemschoolhouder Benno L. wegens ontucht met tientallen meisjes kan bij de hervatting volgende week nog niet volledig worden behandeld.

Twee gedragsdeskundigen die is gevraagd om de werkwijze en conclusies van de psycholoog en de psychiater over Benno L. te beoordelen zijn nog niet klaar met hun werk.

Een woordvoerster van het gerechtshof heeft dat donderdag desgevraagd meegedeeld.

Rapportages

Advocaat Pieter van der Kruijs noemde het donderdag vreemd dat het niet is gelukt om de rapportages in twee maanden af te ronden, vóór de zitting die volgende week donderdag staat gepland.

Het hof kondigde aan dat volgende week wel de vele beschuldigingen worden behandeld en dat de vorderingen van de ouders van de slachtoffers worden besproken.

Dvd

Ook wordt op verzoek van de raadsman een dvd getoond met een opname van de persconferentie die hoofdofficier van justitie Gerrit van der Burg, burgemeester Ton Rombouts en korpschef Wilbert Paulisssen een week na de aanhouding van cliënt hebben gegeven.

Met de beelden wil de advocaat zijn oude stelling onderbouwen dat Benno L. onmogelijk een eerlijk proces krijgt omdat hij al vooraf was veroordeeld.

Benno L. werd vorig jaar veroordeeld tot zeven jaar celstraf wegens jarenlange ontucht met jonge, zwakbegaafde meisjes. Tbs werd ondanks de eis van justitie niet opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) wil koste wat kost voorkomen dat de Bosschenaar onbehandeld vrijkomt en ging in hoger beroep.