ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem gaat donderdag de psycholoog en psychiater verhoren die in het afgelopen half jaar een nieuwe rapportage maakten over Julien C., verdachte van de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans op zijn school in Hoogerheide in 2006.

Tegen Julien C. werd in augustus twintig jaar celstraf plus tbs met dwangverpleging geëist. Het Openbaar Ministerie wil per se dat de inmiddels 26-jarige verdachte een behandeling krijgt.

Het hof heropende de zaak destijds voor een nieuwe rapportage door de deskundigen van het Pieter Baan Centrum. Omdat de verdachte altijd medewerking weigerde bestaan over hem nog slechts een oud rapport en een summiere rapportage zonder harde conclusies.

De rapporteurs kregen toegang tot hem in het huis van bewaring. Het is nog onbekend of ze tot nieuwe inzichten zijn gekomen.

Doodslag

De gruwelijke zaak sleept inmiddels ruim vier jaar voort. De rechtbank in Breda veroordeelde Julien C. in 2007 tot 12 jaar cel wegens doodslag. In hoger beroep legde het gerechtshof in Den Bosch wegens moord een levenslange celstraf op.

De Hoge Raad wees de zaak vorig terug naar het hof in Arnhem omdat het hof in Den Bosch onvoldoende had stilgestaan bij het feit dat de verdachte zijn eigen verdediging had gevoerd.