MEPPEL - Bewoners van twee appartementen in de 'koolmonoxideflat' in Meppel willen niet meer terugkeren naar hun oude woning.

Dat meldt woningcorporatie Woonconcept woensdag. Volgens een woordvoerder helpt Woonconcept hen bij het vinden van ander onderdak.

Op eerste kerstdag vorig jaar overleden twee mensen van 23 en 19 jaar aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging in het flatgebouw aan de Thorbeckelaan in Meppel.

Om alle risico's uit te sluiten, heeft Woonconcept besloten de rookgasafvoeren van de cv-ketels in het complex te vervangen.

Centrale verwarming

Vanaf half februari mogen de bewoners de centrale verwarming weer gebruiken. Tot die tijd hebben zij de beschikking over twee elektrische kachels en een douchecabine. Ook zijn overal koolmonoxidemelders geplaatst.

Een aantal bewoners heeft de afgelopen tijd elders onderdak gevonden, omdat ze zich thuis niet meer veilig voelden.

Gas

Eerder deze week werd bekend dat het onderzoek naar de oorzaak van het vrijkomen van het gas is afgerond. Het Openbaar Ministerie (OM) in Assen bekijkt nog of er een strafrechtelijk vervolg komt. ''We kijken of er strafbare feiten zijn gepleegd en proberen antwoord op de vraag te krijgen of er iemand verantwoordelijk te stellen valt'', aldus een woordvoerster.

Volgens het OM gaat het om een complexe zaak en kan het nog maanden duren voordat een besluit valt.