AMSTERDAM - De politie is nog steeds op zoek naar de dader die eind november het zeilschip Ecolution van oud-astronaut Wubbo Ockels tot zinken bracht.

Het onderzoek leverde tot nu toe niets op. Met het verspreiden van foto's van het roze gekleurde gereedschap dat uit de boot verdwenen is, hoopt de politie nieuwe tips binnen te krijgen.

Het gaat om een tas met onder meer roze geverfde nijptangen en schroevendraaiers.

Het schip van Ockels die zelf ook geld in het 25 meter lange duurzame schip heeft gestoken, lag in het water bij de werf No Limits Ships aan de Friesestraatweg in Groningen.

In de nacht van 30 november bleek dat het vaartuig, met een waarde van enkele miljoenen euro's, gedeeltelijk onder water stond als gevolg van de vernielingen. Door de lage waterstand van het Reitdiep verdween het schip niet helemaal onder water.

Vijfduizend euro

Ockels loofde kort na de vernielingen een beloning van vijfduizend euro uit voor de tip die leidt naar de dader of daders. De politie kreeg in december bijna dertig tips binnen, maar de gouden tip zat er niet tussen.

De schade aan het schip bedraagt ruim anderhalf miljoen euro. De foto's van het gereedschap worden dinsdag vertoond in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht en Noord Vandaag op RTV Noord.