AMSTERDAM - De verraderlijke gladheid op de weg waarvoor zondagochtend werd gewaarschuwd, heeft het verkeer behalve in de vroege ochtend nauwelijks meer parten gespeeld.

Door aangevroren mist kon het vooral op op- en afritten verraderlijk glad zijn, maar nadat de zon ging schijnen en de temperatuur van het wegdek boven het vriespunt kwam, verdwenen de problemen, meldt de ANWB.

De ANWB en Verkeersinformatiedienst (VID) waarschuwden zondagochtend voor gladheid. In het noorden werden veel ongevallen gemeld en in het zuiden werd de Zeelandbrug gesloten na een frontale botsing.

Zeelandbrug

Op de Zeelandbrug knalden rond 09.20 uur twee auto's op elkaar. Vermoedelijk was gladheid de oorzaak van dat ongeluk. De brug zou spekglad zijn geweest.

Een voertuig belandde na de botsing in een sloot. Nadat de auto's waren geborgen, werd eerst gestrooid voordat de brug werd vrijgegeven. Uiteindelijk duurde de afsluiting tot 12.00 uur.

De problemen door gladheid deden zich volgens de ANWB alleen in de vroege ochtend voor. In de loop van de ochtend ging de zon schijnen en kwam de temperatuur van het wegdek boven het vriespunt uit. Rond het middaguur was het vrijwel nergens meer glad.

Ongeval Zeelandbrug