UTRECHT - Defensiemedewerkers hebben donderdag in Utrecht vertrouwelijke informatie aan de straat gezet. Dat meldde RTV Utrecht vrijdag.

Een voorbijganger die de papieren in containers aantrof, bracht enkele van de documenten naar de Utrechtse regionale omroep.

Tussen de paperassen zaten lijsten met mobiele nummers van medewerkers van Defensie en een smoelenboek waarin onder meer hobby’s en familieleden van medewerkers stonden vermeld.

Ook werd een plattegrond aangetroffen van een logistiek centrum van Defensie in Rhenen, dat op Google Maps onherkenbaar is.

Bezwaar

Een woordvoerster van Defensie maakte vrijdag bezwaar tegen de term 'vertrouwelijk'. Zij wees erop dat het niet gaat om geheime of geclassificeerde gegevens, ''hoewel het natuurlijk absoluut niet de bedoeling is dat dergelijke informatie op straat ligt".

De papieren zijn afkomstig van de Dienst Vastgoed Defensie in Utrecht. Deze dienst is bezig met een verhuizing. Medewerkers zetten de containers met documenten klaar om te worden opgehaald voor vernietiging.

Normaal gesproken blijven ze dan op het eigen defensieterrein, aldus de woordvoerster. Maar dat was op deze vestiging niet mogelijk. Zo kwamen de containers op de openbare weg terecht.