MOERDIJK - De Arbeidsinspectie onderzoekt onder welke omstandigheden hulpverleners hebben gewerkt tijdens de grote brand bij Chemie-Pack in Moerdijk.

De veiligheidsregio huurt daarvoor een extern bureau in, liet hij vrijdag weten.

Voorzitter van de veiligheidsregio en burgemeester van Dordrecht Arno Brok wil dit onderzoek ''zodat we zo snel mogelijk kunnen leren van ons eigen optreden tijdens en na de brand in Moerdijk''.

Naar verwachting is het onderzoek binnen drie maanden afgerond.

Brief

De afgelopen week ontvingen inwoners van omliggende gemeenten een brief van de autoriteiten met de laatste adviezen wat betreft roetdeeltjes die zijn vrijgekomen bij de brand.

Inwoners van Strijen werden nog geïnformeerd over de extreem hoge concentratie lood die bij een meting was gevonden op de locatie Meeuwenoordseweg. Uit een nieuwe meting is gebleken dat het loodgehalte dat in eerste instantie was gemeten, niet representatief was, aldus de gemeente Strijen in de brief aan de inwoners.

Vragen

Het speciale telefoonnummer dat de autoriteiten instelden voor vragen over de brand in Moerdijk, is vrijdagmiddag rond vijf uur afgesloten. De website crisis.nl blijft nog tot dinsdag 1 februari 18.00 uur bereikbaar voor informatie over de chemiebrand, staat op de website crisis.nl.

Mensen die komende weken nog vragen hebben over (de gevolgen van) de brand, kunnen bellen met de gemeente Moerdijk of de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, of de website van de gemeente of veiligheidsregio bezoeken.