DEN HAAG - Vervoersbedrijven Connexxion en HTM voeren de ov-chipkaart 'gewoon' volgens de bedoeling op 3 februari in.

De bedrijven doen dat ondanks het feit dat onlangs duidelijk is geworden dat er makkelijk fraude te plegen valt met die chipkaarten. In geval van fraude draaien de bedrijven op voor de financiële schade.

Een woordvoerster van Connexxion zei woensdagavond dat de vervoerder er klaar voor is. Het bedrijf gaat ‘gewoon’ op 3 februari over op de chipkaart. ''De strippenkaart kan eruit’’.

Connexxion zegt met het bedrijf Trans Link Systems (TLS), de producent van de ov-chipkaart, om de tafel te zitten om de risico’s te inventariseren en te zien wat er gedaan kan worden om de problemen op te lossen.

HTM

Ook vervoerder HTM, die in Den Haag het openbaar vervoer verzorgt, laat weten dat er geen sprake is van uitstel.

''Het is aan de minister is of we doorgaan met het afschaffen van de strippenkaart op 3 februari'', aldus een woordvoerster.

Fraude

Ook gedeputeerde van Zuid-Holland Asje van Dijk liet woensdag weten dat de fraude met de chipkaart geen reden is om de invoering van de kaart als enig vervoerbewijs in de provincie uit te stellen.

''De ov-chipkaart is een goed vervoersbewijs dat dagelijks door vele reizigers gebruikt wordt. En dat worden er elke dag meer."