BANT - Een 33-jarige man uit het Flevolandse Bant die actief was als pleegvader, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) verdacht van seksueel misbruik. Dat zei een woordvoerster van het OM woensdag.

De man zorgde samen met zijn vrouw voor vijf kinderen met een verstandelijke of lichamelijke handicap.

Dat zei een woordvoerster van het OM woensdag. De man zorgde samen met zijn vrouw voor vijf kinderen met een verstandelijke of lichamelijke handicap.

Het echtpaar had samen een gezinshuis in Bant, waar de kinderen waren ondergebracht. Hoeveel pleegkinderen de man zou hebben misbruikt, kon de zegsvrouw niet zeggen. Ook over de ernst van het misbruik doet het OM geen uitspraken.

De Bantenaar werd begin deze maand aangehouden, maar is inmiddels op vrije voeten gesteld. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad acht de kans op herhaling klein, omdat de kinderen ergens anders zijn ondergebracht door de zorginstelling waarvoor beide pleegouders werkzaam waren.

Non-actief

Na zijn arrestatie is de man ontslagen en zijn vrouw op non-actief gesteld, aldus een woordvoerster van de zorginstelling. Beiden zouden voldoende zijn opgeleid om als pleegouders te werken en hadden volgens de zegsvrouw geen justitieel verleden.

Het OM blijft de zaak onderzoeken.