AMSTERDAM – Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en twee touringcars met schoolkinderen uit Zwijndrecht op de A13 ten hoogte van het Zuid-Hollandse Ypenburg, zijn woensdagmorgen meerdere kinderen lichtgewond geraakt.

Dat meldde een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Drie kinderen zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie zat de chauffeur van de vrachtwagen op een uitvoegstrook terwijl hij dat niet wilde. Toen hij een baan naar links opschoof, zag hij te laat dat er filevorming was en botste hij op de achterste bus. Deze bus raakte de bus ervoor.

In totaal acht kinderen uit de achterste bus klaagden over pijn in nek, rug of hoofd. Ambulancepersoneel onderzocht de kinderen ter plekke. Drie van hen zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Schoolreisje

De leerlingen zijn afkomstig van het DevelsteinCollege uit Zwijndrecht. In totaal waren ongeveer 175 brugklassers van vmbo-t en havo met vier bussen op weg naar museum Naturalis in Leiden, aldus rector Paul den Otter.

De schrik zit er volgens hem goed in. Maar er is ook opluchting dat er geen ernstig letsel is geconstateerd. Het schoolreisje is afgeblazen.

Inmiddels zijn de meeste leerlingen teruggekeerd in Zwijndrecht. De school heeft zo veel mogelijk ouders van de leerlingen op de hoogte gebracht. De teruggekeerde kinderen zijn opgevangen in de aula van de school voor ze naar huis gingen.

A13 weer vrij

De A13 (Rotterdam-Den Haag) was enige tijd afgesloten. De twee bussen moesten worden weggesleept. Rond half drie was de weg weer vrij, meldde de ANWB. De files zijn opgelost.

Volg hier de reacties over het ongeluk op Twitter.

Schoolkinderen gewond op A13