ALMERE - De politie heeft dinsdagochtend een leraar uit Almere aangehouden op verdenking van bezit en verspreiden van kinderporno. De 64-jarige man werkte een dag in de week op basisschool De Poort in zijn woonplaats.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.

Bij de aanhouding zijn computers in beslag genomen. De Montessorischool in Almere-Poort is op de hoogte gebracht. Van andere verdenkingen, bijvoorbeeld misbruik van kinderen, is volgens justitie momenteel geen sprake. De man zit nog vast.

Op de school zijn woensdag medewerkers van de GGD aanwezig om vragen van ouders te beantwoorden, aldus een woordvoerster van het OM. Het bestuur van de school stuurde direct een brief naar de ouders, toen bekend werd dat de leerkracht was gearresteerd.

Nuchter

Schooldirecteur Frans Gabler informeerde de ouders woensdagochtend tijdens een informatiebijeenkomst. Daar kwamen 83 ouders op af. Basisschool De Poort telt 104 leerlingen. Volgens de directeur reageerden de ouders heel rustig en nuchter.

De aangehouden docent werkte sinds een half jaar op de school en was voornamelijk actief in de bovenbouw. Tot aan de aanhouding waren er volgens de directeur geen aanwijzingen dat de man mogelijk iets op zijn kerfstok had.

''Hij heeft een heel goede staat van dienst en geen strafblad. Dit is als een mokerslag bij ons aangekomen."

Het bestuur heeft de docent voorlopig geschorst en wacht de resultaten van het onderzoek af.