ARNHEM - Het gerechtshof in Arnhem laat een lichaamshaartje dat is opgedoken in de Puttense moordzaak, niet onderzoeken. Dat besliste het hof dinsdag.

Het lichaamshaartje zonder wortel zat in een zakje met restjes van de slip van de stewardess Christel Ambrosius die in 1994 werd vermoord in Putten.

Volgens het hof is onzeker of de haar, die vorig jaar opdook, iets met de zaak te maken heeft en zal onderzoek daar nauwelijks uitsluitsel over geven.

Ron P.

Zelfs als de haar van Ambrosius of van verdachte Ron P. is, kan dat bij een vergelijk nauwelijks worden vastgesteld, omdat de haarwortel ontbreekt, legde een deskundige dinsdag uit.

Christel Ambrosius werd gewurgd, verkracht en doodgestoken in de woning van haar oma. Twee mannen uit Putten die eerder werden veroordeeld, werden in 2002 alsnog vrijgesproken.

Spermaspoor

In 2009 werd de 35-jarige Ron P. door de rechtbank veroordeeld tot vijftien jaar cel. Hij kwam in beeld toen zijn DNA in 2008 overeenkwam met DNA uit het spermaspoor op het been van de 24-jarige stewardess.

Het gerechtshof wil 7 februari de persoonlijke omstandigheden van P. en de gevolgen voor de nabestaanden van Christel bespreken en reserveert op 14 en 16 februari ruimte voor eis en pleidooi.

Sinds december 2010 wordt Ron P. ook vervolgd voor het doden van de Rijswijkse Anneke van der Stap. Het lichaam van deze 22-jarige studente werd op 22 juli 2005 gevonden.