MOERDIJK - De politie Midden- en West-Brabant heeft maandag onder leiding van het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) zes panden doorzocht in verband met de brand op industrieterrein Moerdijk.

Het gaat om vijf woningen van medewerkers van Chemie-Pack, waar de brand uitbrak, en een bedrijfspand.

Dat heeft het OM maandag bekendgemaakt. De huiszoekingen zijn verricht in woningen in Breda, Etten-Leur, Lage Zwaluwe, Oud-Beijerland en Roosendaal en in een bedrijfspand in Oud-Gastel, een filiaal van het bedrijf in Moerdijk.

De acties werden uitgevoerd in verband met het strafrechtelijk onderzoek naar de chemiebrand die op 5 januari plaatsvond.

Strafbare feiten

''Het onderzoek richt zich op mogelijke strafbare feiten die te maken hebben met de verdenking dat het bedrijf heeft gehandeld in strijd met de vergunning'', aldus het OM.

De politie Midden- en West-Brabant doet het onderzoek in samenwerking met de arbeidsinspectie, VROM-IOD en het Landelijk Team Forensische Opsporing van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Verdacht

Ondertussen is nog steeds niet duidelijk waar het bedrijf precies van wordt verdacht. Ook de directie van Chemie-Pack weet nog steeds niet waar het van wordt verdacht.

Het OM zegt ''niet te kunnen en niet te willen zeggen'' wat de verdenking is. Dat zou het onderzoek kunnen frustreren, volgens het OM.

Telefoonnummer

Website crisis.nl meldt maandag dat het telefoonnummer waar mensen schade konden melden die zij hadden opgelopen door de brand, is gesloten. Volgens de gemeente Moerdijk komen er weinig nieuwe meldingen binnen en is daarom besloten het telefoonnummer op te heffen.

De gemeente stelde het telefoonnummer in om inzicht te krijgen in het aantal schademeldingen, de omvang van de schade en het soort schade van de grote chemiebrand.

Moerdijk stelt daar nu een goed beeld van te hebben. Hoe groot de schade is en hoeveel meldingen er zijn binnengekomen, is niet bekend.