DEN HAAG - Het door Geert Dales aangespannen kort geding tegen zijn oude werkgever InHolland is van de baan. Aanleiding is het terugtreden van de voltallige raad van toezicht van de hogeschool. Dat heeft Dales maandag laten weten.

Het kort geding zou maandag 31 januari dienen in Den Haag.

Dales had de hogeschool gedaagd omdat hij inzage wilde krijgen in de accountantstukken en zijn declaraties om die openbaar te maken.

Daarmee wilde hij ervoor zorgen dat hij niet meer in verband wordt gebracht met gesjoemel met declaraties. InHolland wilde daar in de ogen van de ex-bestuursvoorzitter onvoldoende aan meewerken.

 Herstel

''Na het aftreden van de raad van toezicht moet InHolland de kans krijgen om zich volledig te richten op het herstel van de aangerichte schade en de toekomst van de hogeschool", aldus Dales.

Hij wil echter nog steeds zijn declaraties openbaar maken, maar dat hoeft wat hem betreft niet onder druk van een kort geding. ''Dat zou opnieuw beschadigende publiciteit kunnen opleveren waarmee InHolland niet is gediend."

Alle ruimte

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de leden van de raad van toezicht het nieuwe college van bestuur alle ruimte wil geven voor het versterken van de organisatie en het onderwijs.

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt mogelijke diplomafraude en de rol van voormalige bestuurders en toezichthouders van InHolland. Punt daarbij is ook dubieus declaratiegedrag van vertrokken bestuursleden.

Orde op zaken

Dales stapte eind oktober op als bestuursvoorzitter, enkele weken later gevolgd door de rest van de raad van bestuur.

Doekle Terpstra is sinds eind november vorig jaar voorzitter van het bestuurscollege om orde op zaken te stellen.