AMSTERDAM - De advocaat van Joran van der Sloot eist dat zijn cliënt wordt vrijgelaten omdat er fouten zijn gemaakt in de rechtsgang.

Dat heeft de Peruaanse raadsman, Máximo Altez, laten weten aan de Wereldomroep. Van der Sloot zit in Peru vast voor de moord op de 21-jarige Stephany Flores.

De druppel is volgens de advocaat dat Van der Sloot na negen maanden in voorarrest nog altijd niet door een rechter is verhoord.

Altez kreeg te horen dat het verhoor op zich laat wachten omdat er geen beëdigde vertaler beschikbaar is. Hij heeft er geen fiducie meer in dat het verhoor nog binnen de wettelijke termijn van anderhalf jaar plaatsvindt.

Tolk

Volgens de advocaat is het de fout van het rechtssysteem dat er nog geen Nederlands-Spaanse vertaler is. De verantwoordelijkheid voor het vinden van een tolk ligt bij de rechterlijke macht en niet bij de verdediging.

De vader van het slachtoffer, Ricardo Flores, reageert verontwaardigd op de eis tot vrijlating. "Als die moordenaar tot nu toe niets heeft willen zeggen, hoe durft hij dan nu om vrijlating te vragen?"

Volg reacties op Twitter via NUlive.