DORDRECHT - De rookwolken die zijn ontstaan door de grote chemiebrand in Moerdijk, hebben inmiddels Dordrecht bereikt. Dat geldt voor alle delen van de stad.

Voor de regio Zuid-Holland Zuid, waaronder Dordrecht valt, geldt de hoogste alarmfase.

Inwoners wordt geadviseerd deuren en ramen gesloten te houden houden. Dat geldt ook voor de inwoners van het Zuid-Hollandse eiland Hoeksche Waard en de gemeente Moerdijk.

Rookwolk

Volgens weerinstituut KNMI bevond de bovenste laag van de rookwolk zich omstreeks kwart voor vijf al boven het Groene Hart.

''Daar hangt de wolk op ongeveer 500 meter hoogte'', aldus een woordvoerder van het KNMI.

Amsterdam

Verwacht wordt dat de wolk in de richting van Amsterdam en IJmuiden zal drijven, maar voor de gezondheid zal de wolk daar geen gevolgen hebben. ''Daar is de wolk inmiddels al zo verdund", aldus de zegsman.

''Naarmate de wolk hoger in de atmosfeer komt wijzigt daarnaast ook de richting iets. Vanwege de warme stroming in de lucht op ruim 500 meter wordt het voor de rookpluim wel lastig om snel nog hoger in de atmosfeer te komen."

Rotterdam

Ook Rotterdam is in staat van paraatheid. De hulpdiensten van de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn woensdag bijeengekomen om voorbereidingen te treffen mocht de rookwolk van de brand de Rotterdamse regio binnenkomen..

Bekijk alle foto's van de brand op NUfoto

Volg dit nieuws op Twitter via NUlive