RIJSWIJK - De ANWB waarschuwt voor gladheid in het hele land. De verkeersdienst meldt dat vooral lokale wegen verraderlijk glad kunnen zijn door opvriezen van natte weggedeelten.

Dat heeft een zegsman zondag gemeld.

In het oosten van het land vallen er zondag naar verwachting minder buien, maar ligt de gemiddelde temperatuur net onder nul. In het westen van het land valt er mogelijk enige regen.

Hoewel de gemiddelde temperatuur daar boven het vriespunt ligt, is de temperatuur van het wegdek nog steeds onder nul, zodat het water alsnog kan bevriezen en gladheid kan veroorzaken.

Op de grote wegen zal de ijzel naar verwachting maar weinig problemen veroorzaken. Ook het KNMI maant tot voorzichtigheid.

Snelheidsdekens

Rijkswaterstaat heeft de snelheidsdekens die zondagochtend waren ingesteld op de A2 en de A12 rond half twaalf opgeheven.

Wel waarschuwt de wegbeheerder het verkeer in het noorden en oosten van het land voor verraderlijke gladheid.

Op de grote wegen zal de ijzel naar verwachting maar weinig problemen veroorzaken. Ook het KNMI maant tot voorzichtigheid.

KLPD

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) laat zondag weten op de wegen waar de snelheidsdeken geldt zeer alert te zijn. ''Als mensen menen de snelheidsbeperking aan hun laars te kunnen lappen, zijn zij het haasje’’, aldus een zegsman van de verkeerspolitie.