ARNHEM - De Nationale Recherche heeft in samenwerking met de Turkse en Belgische autoriteiten een drugstransport van ongeveer 130 kilo heroïne onderschept.

Dat meldde het landelijk parket van het Openbaar Ministerie vrijdag. De partij harddrugs heeft een straatwaarde van ruim drie miljoen euro.

Bij de actie werden donderdagavond in Arnhem vier verdachten opgepakt, onder wie een 45-jarige eigenaar van een eenmanszaak voor de import van groente en fruit. De Nationale Recherche kwam de drugsorganisatie op het spoor na informatie van de Turken.

De partij drugs is vermoedelijk vanuit Iran met een klein containerschip naar België vervoerd. De Belgische douane ontdekte de heroïne vorige week woensdag in een zeecontainer in een stapel dozen.

De zeecontainer werd vervolgens donderdagavond afgeleverd bij de zaak van de 45-jarige verdachte. Op het moment dat de vier betrokkenen de deuren van de container openden, grepen de Nationale Recherche en een arrestatieteam in.

Behalve de eigenaar van de eenmanszaak werden er twee mannen (36 en 39 jaar) en een 41-jarige vrouw als verdachten in de boeien geslagen. Begin volgende week worden alle vier voorgeleid aan de rechter-commissaris.