VENLO - Een zeer grote brand heeft dinsdagavond twee loodsen met houtopslag van een palletfabriek aan de Wylrehofweg in Venlo verwoest

Bij de brand is asbest vrijgekomen en over een nog onbekende omgeving verspreid. Dat maakten de hulpdiensten bekend.

De brand brak rond half zeven uit. Vlak voor half tien gaf de brandweer het sein brand meester. De oorzaak van de brand bij het bedrijf PKF Post is onbekend. Niemand raakte gewond.

Omdat er asbestdeeltjes in de omgeving neerkwamen, sloten de hulpdiensten de Wylrehofweg en de Tegelseweg af. Die laatste is tevens de toegangsweg naar het ziekenhuis VieCuri, dat daardoor onbereikbaar werd.

Natte doeken

Na enige uren konden bezoekers en patiënten toch weer in het ziekenhuis terecht. Mensen die VieCuri in willen, moeten hun schoenen met natte doeken schoonmaken, zei een woordvoerster van de hulpdiensten.

Een deel van de Tegelseweg bleef afgesloten, evenals de Wylrehofweg. Ook de afrit vanaf de A73 naar de Tegelseweg is afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Patiënten

De patiënten lopen volgens een woordvoerster van het ziekenhuis geen gevaar. Om het binnendringen van rook in het gebouw te voorkomen heeft VieCuri de kanalen voor de luchtaanvoer afgesloten.

De naburige huisartsenpost is ontruimd. Bezoekers moeten doorreizen naar de huisartsenpost in het 30 kilometer verderop gelegen stadje Venray.

Actiecentrum

Hulpdiensten en gemeente hebben een actiecentrum ingericht om de gevolgen van de asbestverspreiding aan te pakken.

De grootte van het verontreinigde gebied kan pas woensdagochtend vastgesteld worden, als het licht is. Wel verricht de brandweer metingen in de wijde omgeving om eventuele verontreinigingen vast te stellen.

De gemeente informeert bedrijven en bewoners in de omgeving over de getroffen maatregelen. De bewoners kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden.

Grote brand palletfabriek