NS handhaaft splitsing dienstregeling

UTRECHT - De treinenloop in het zuiden van Nederland en de rest van het land blijft voorlopig van elkaar losgekoppeld. Dat heeft een zegsman van de NS vrijdag gemeld.

De spoorwegen en ProRail besloten donderdag de dienstregeling in Limburg en Noord-Brabant te scheiden. Reizigers die van en naar het zuiden reizen, moeten overstappen in Breda, Den Bosch of Arnhem.

Op deze manier hebben eventuele vertragingen als gevolg van de hevige sneeuwval in het zuiden geen gevolgen voor de treinenloop op trajecten in de rest van het land.

Volgens de NS werkte deze constructie donderdag erg goed. De woordvoerder kan nog niet zeggen hoe lang de splitsing wordt aangehouden.

Bussen Limburg

De meeste Limburgers kunnen vrijdagochtend vooralsnog niet de bus pakken. Veolia houdt de bussen binnen als gevolg van sneeuw en gladheid. Dat maakte de vervoerder vrijdagochtend bekend.

Veolia bekijkt van uur tot uur welke buslijnen kunnen worden hervat. De treinen van Veolia rijden wel in Limburg.

Rond 8.30 uur liet Veolia weten een poging te doen de lijndienst Maastricht-Aken op te starten. Ook wordt vanaf 9.00 uur geprobeerd het stadsvervoer in Maastricht gedeeltelijk op te starten. In de regio's Heerlen, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo rijden nog geen bussen.

Veolia informeert reizigers over de laatste ontwikkelingen via Twitter.

Tip de redactie