AMSTERDAM - De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak heeft sinds zijn arrestatie meerdere keren geprobeerd zelfmoord te plegen. Al na enkele dagen probeerde hij zich te verhangen.

Hij staat onder permanent toezicht, schrijft De Telegraaf dinsdag op basis van bronnen rond het onderzoek.

In de cel zou de verdachte, Robert M., zich 'debiel' gedragen en regelmatig ontkleden. M. zit inmiddels al twee weken vast in het huis van bewaring.

Het aantal kinderen dat is betrokken bij de zedenzaak is inmiddels gestegen naar 64.

Richard van O.

De echtgenoot van M., Richard van O., wordt inmiddels verdacht van aanranding van een 11-jarige jongen in 2002.

Deze zaak staat los van wat er in de crèches is gebeurd. Het slachtoffer heeft onlangs aangifte gedaan. Aanvankelijk werd Van O. alleen verdacht van het verspreiden van kinderporno.

"Het gaat vooralsnog om een gering aantal beelden waarop kinderen te zien zijn in de leeftijd van twaalf jaar of ouder", aldus justitie in een reactie.

Drent

De directeur van kinderdagverblijf Het Hofnarretje, Albert Drent, komt deze week met een verklaring, zo weet de krant. Afgelopen weekend werd bekend dat Drent begin jaren negentig is ontslagen naar aanleiding van beschuldigingen van kindermisbruik.

Drent raakte vorige week in opspraak toen bekend werd dat bij hem thuis regelmatig slaapfeestjes voor kinderen georganiseerd zouden zijn.