AMSTERDAM - Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam heeft maandagochtend een bezoek gebracht aan kinderdagverblijf Het Hofnarretje. Dat heeft zijn woordvoerder laten weten. Van der Laan sprak met ouders en leidsters op de crèche.

Het Hofnarretje is betrokken bij de zeer omvangrijke zedenzaak die vorige week aan het licht kwam.

Hoofdverdachte Robert M. werkte enige tijd op dit kinderdagverblijf. Ook directeur Albert Drent lijkt niet van onbesproken gedrag.

Hij stapte vorige week op nadat hij onder vuur kwam te liggen over een gebrek aan toezicht bij de vestigingen van Het Hofnarretje.

Slaapfeestjes

Ook doet het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar slaapfeestjes voor jonge kinderen die bij hem thuis zouden hebben plaatsgevonden.

Zondagavond bleek bovendien dat Drent in de jaren negentig is ontslagen bij kinderdagverblijf De Kameleon in Amsterdam wegens ontoelaatbaar gedrag.

Medewerkers

De burgemeester kwam op uitnodiging van de interim-manager, de leidsters en leidinggevenden van Het Hofnarretje. Zij hadden zondagavond tijdens de zesde ouderbijeenkomst hun bezorgdheid uitgesproken en aangegeven dat ze graag met hem wilden praten over hoe het nu verder moet met het kinderdagverblijf.

Van der Laan zegde toe en stond maandag om half negen op de stoep. Hij sprak eerst met een groepje medewerkers en ging daarna naar Hotel Okura, waar zo'n zestig ouders bijeen waren.

Vertrouwde omgeving

Volgens de woordvoerder van de burgemeester willen bijna alle ouders dat de vestigingen van Het Hofnarretje open blijven. ''Ze vinden het fijn voor hun kind, het is een vertrouwde omgeving en ze kennen de leidsters.''

Bovendien zien de ouders in dat het lastig is hun kind bij een ander kinderdagverblijf onder te brengen, gezien de wachtlijsten. Ze willen dan ook graag weten wat er in de toekomst met Het Hofnarretje gaat gebeuren en of ze uit voorzorg hun kind elders moeten inschrijven. De zegsman liet weten dat een deel van de gedupeerde vaders en moeders bereid is de schouders eronder te zetten om te helpen de opvang te redden.

Andere oppas

De crèche is ondanks alle gebeurtenissen normaal geopend. Sommige ouders hebben besloten hun kind voorlopig thuis te houden of hebben een andere oppas geregeld.

De ontwikkelingen rondom de vorige week opgestapte directeur Albert Drent leiden tot veel vragen. De burgemeester heeft aangegeven dat hij de signalen die over de man binnenkomen eerst goed wil onderzoeken. Drent is tot op heden geen verdachte, benadrukte de woordvoerder.