AMSTERDAM - De politie heeft medio oktober het huis van voorzitter Ad van den Berg van pedofielenvereniging Martijn doorzocht.

De huiszoeking vond plaats op verdenking van het bezit van kinderporno. Bij de doorzoeking werden onder meer acht computers en drie laptops in beslag genomen. Dat meldt de voorzitter van de club zaterdag.

Van den Berg meldt dat hij het beeldmateriaal dat hij bezit gebruikt om onderzoek te doen en beweringen te ondersteunen. "Het lijkt wel alsof het mij door de overheid onmogelijk wordt gemaakt om onderzoek te doen en ik vraag me af waar zij dan zo bang voor zijn."

"Zou het misschien zijn om te voorkomen dat naar buiten komt dat zij onrechtmatige wetgeving maken en in feite pedofielen discrimineren?"

Hongerstaking

De voorzitter van de pedofielenvereniging dreigt te stoppen met eten en drinken en geen insuline-injecties meer te nemen als hij wordt aangehouden en door te zullen gaan tot desnoods de dood er op volgt.

Pas als hij wordt vrijgelaten, zal hij weer eten en drinken en insuline-injecties nemen. "Niet dat ik wil dreigen, maar ik wil aantonen dat het mij ernst is."