Verkeer ondervindt hinder door winterweer

UTRECHT - In het hele land is het zaterdagochtend volgens een woordvoerder van de ANWB slecht rijden.

''Dat geldt voor zowel de snelwegen als het omliggende wegennetwerk.'' Tot veel files zal dat naar verwachting van de ANWB niet leiden. Plaatselijk kan het in het hele land glad zijn op de snelwegen door bevriezing en sneeuw.

De laatste file door het winterweer loste vrijdag- op zaterdagnacht om 1.25 uur op. Dat meldde de ANWB.

Bergers hebben ongeveer honderd auto's van snelwegen weggehaald. Opvallend was dat er enkele auto's bij waren die door de bestuurder waren achtergelaten. Dat zei zaterdag een woordvoerster van alarmcentrale Mondial Assistance.

Ver na middernacht

Op de A2 bij Nieuwegein en de A9 bij Castricum was het tot ver na middernacht druk op de weg. Op het hoogtepunt van de spits, rond 17.00 uur, stond 753 kilometer file in Nederland.

De waarschuwing voor gladde wegen blijft van kracht. In Zeeland en het zuiden van Zuid-Holland valt volgens het KNMI de hele nacht sneeuw, in andere delen van het land blijft het droog.

Schiphol

Ongeveer drieduizend mensen hebben de nacht van vrijdag op zaterdag doorgebracht op Schiphol omdat ze waren gestrand. Dat zei een woordvoerster van de luchthaven.

Schiphol had ongeveer 1700 veldbedden neergezet voor reizigers die niet meer met een vliegtuig konden vertrekken. De rest heeft onder meer op banken en ligstoelen de nacht doorgebracht.

Het vliegverkeer op Schiphol is ook weer op gang gekomen. De capaciteit is wel beperkt. Er zijn twee landings- en startbanen beschikbaar. Daardoor is er zaterdag ook nog de nodige vertraging. Veel reizigers hebben te maken met omboekingen.

Bekijk lezerfoto's van het winterweer op onze special op NUfoto.

Lees de laatste tweets over het winterweer op NUlive.

Sneeuwhinder

Lees meer over:
Tip de redactie