KERKRADE - In dezelfde woning aan de Pannesheiderstraat in Kerkrade waar de politie vorige week donderdag ruim tweehonderd wapens vond, deden agenten donderdag opnieuw een grote wapenvondst.

Dit maal troffen zij na een tip in een geheime ruimte nog eens meer dan honderd vuurwapens aan.

Dat heeft een woordvoerster van de politie donderdagavond gezegd. In de verborgen ruimte lagen ook enkele handgranaten, waarop de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) werd ingeschakeld. Die maakte de granaten donderdagavond onschadelijk.

Bij de inval vorige week werden de bewoners, een 39-jarige man, zijn 38-jarige echtgenote en hun dochter van veertien, aangehouden. Het meisje werd later op de dag weer vrijgelaten. Het echtpaar zit nog steeds vast.

Niet opgevallen

De verborgen ruimte was de politie eerst helemaal niet opgevallen. Hoe de politie aan de informatie kwam dat die ruimte er was en in welk deel van de woning die ligt, wilde de woordvoerster niet zeggen. Ook kon ze niet zeggen wat de verdachten met al die wapens deden.

Vorige week vond de politie onder meer een raket, een raketwerper, automatische wapens, messen, bijlen, geweren, pistolen en revolvers. Verder nam de politie daarbij vals geld, verdovende middelen en enkele kilo's harddrugs in beslag.